Dopolnilne metode zdravljenja za pse

slika psa na hidroterapiji

Za vsako bolezen rož'ca raste.

Za vas sem na enem mestu zbrala informacije, kjer boste brez dolgotrajnega iskanja hitro našli pot do strokovnjakov na različnih področjih dopolnilnih metod zdravljenja in tudi na ta način vašim ljubljenčkom ponudili podporo, ki jo zaslužijo.

Poleg splošne veterinarske medicine skrbniki psov iščete različne načine s katerimi bi svojim ljubljenčkom zagotovili najboljšo možno oskrbo.

Dopolnilne metode zdravljenja predstavljajo široko paleto učinkovitih in živalim prijaznih pristopov. Tovrstne obravnave lahko dopolnjujejo klasično veterinarsko oskrbo in dodatno pripomorejo k uspešnemu in trajnemu okrevanju.

Številni skrbniki se poslužujemo dopolnilnih metod zdravljenja kot samostojnih in podpornih obravnav skozi vsa življenjska obdobja svojih ljubljenčkov ali pa kot podpora pri različnih aktivnostih pri delavnih psih, tistih ki se ukvarjajo z raznimi pasjimi športi, ipd.

Neinvazivne, celostne obravnave, s poudarkom na edinstvenih potrebah vsakega posameznega psa, zagotavljajo najboljšo možno podporo ali okrevanje.

Bioresonanca

Bioresonanca je fizikalna metoda zdravljenja, ki vsebuje elemente biofizike, medicine in tradicionalne kitajske medicine.

Temelji na elektromagnetnih nihanjih v telesu ali v različnih substancah in upošteva dejstvo, da celice telesa sprejemajo in pošiljajo elektromagnetna nihanja po načelu resonance. To pomeni, da se celica odziva le na tista nihanja, s katerimi je v sozvočju.

Bioresonanca s pomočjo električnih prevodnih elektrod iz telesa vzame bolezenska in zdrava nihanja, aparat pa ta nihanja glede na nastavitve obdela in vrne v telo. Tista nihanja, ki so zdrava, se v telo vračajo okrepljena, bolezenska nihanja pa aparat obrne v njihovo zrcalno sliko in pošlje nazaj v telo in s tem zdravi zdravi bolezenske procese v telesu in blaži simptome bolezni.

bioresonanca psa
pes med bioresonanco
akupunktura psa

Akupunktura

Akupunktura izvira iz tradicionalne kitajske medicine in temelji ne nemotenem pretakanju energije, imenovane tudi biopotencial, po posebnih kanalih oz. meridianih.

Meridiani se nahajajo po celem telesu in povezujejo akupunkturne točke nekega organskega sistema ter tako posledično vplivajo na delovanje notranjih organov.
Z zabadanjem iglic na določena mesta na telesu, se bodisi umiri bodisi spodbudi energijski tok in na ta način vzpostavi ravnovesje ter ustrezen pretok energij. V tem smislu je akupunktura regulacijska terapija, saj se z vzpostavitvijo ravnovesja v telesu, povrne tudi zdravje.
Gre za široko sprejeto in varno metodo zdravljenja raznolikih bolezni in simptomov.

Homeopatija

Homeopatija je edinstven in samostojen sistem zdravljenja.

Temelji na načelu da se podobno zdravi s podobnim (similia similibus curentur).

Je empirična metoda, ki ima natančno opredeljen način dela. Zdravila so pripravljena s posebnim postopkom zaporednega redčenja in pretresanja, kar imenujemo potenciranje.

Homeopatska zdravila se predpisuje na podlagi specifične individualne obravnave in opazovanja simptomov za vsakega pacienta posebej.

miofascialna masaža psov
caninaviva miofascialna masaža psov

Miofascialna masaža

Miofascialna masaža je manualna tehnika, ki se osredotoča na ovojnice (fascije) in vezivno tkivo, ki obdaja mišice in notranje organe.

S tipanjem terapevt zazna na otip otrdela področja, ki omejujejo gibanje sklepov in mišic.

Teoretično se miofascialna bolečina razlikuje od drugih vrst bolečin, ker izhaja iz “sprožilnih točk”, ki so povezane s trdimi zasidranimi območji v miofascialnem tkivu in jo je pogosto težko lokalizirati. S fokusiranim konstantnim pritiskom in raztezanjem, kjer se izvajajo daljši gibi in potegi, terapevt olajša in sprosti bolečino ter omogoči povrnitev sposobnosti gibanja. 

Kiropraktika

Kiropraktika je manualna terapija, ki se uporablja za diagnostiko, zdravljenje ter preventivo pri težavah s hrbtenico in drugimi sklepi. 

Kiropraktik najde prizadeta mesta na hrbtenici in posameznih sklepih ter jih s kiropraktično prilagoditvijo zopet spravi v gibanje v njihovem naravnem obsegu. S specifičnim, hitrim nadzorovanim potiskom vzpostavi pravilno gibljivost. Posledično se hrbtenica in ostali sklepi spet gibljejo skladno in obnovi se fiziologija gibalnega aparata. 

kiropraktika psov
kiropraktika psov prijem
osteopatija za pse

Osteopatija

Osteopatija deluje na živčno-mišično-skeletni sistem z namenom izboljšati prizadeto oziroma zmanjšano funkcijo.

Zanjo je značilna dodelana manualna tehnika, ki se osredotoča na kosti, sklepe, mišice, ovojnice, organe in fascije. Gre za pregled gibljivosti tkiv na posameznih delih telesa in ugotavljanju ter sproščanju blokad, ki motijo fiziološko gibljivost.

Edinstvenost osteopatskega pristopa je sočasna uporaba prijemov, ki skrbijo za nenehno kroženje limfe in krvi. Med terapijo pa osteopat nenehno opazuje pacientovo telo in sproti prilagaja intenziteto terapije.

Ponudniki dopolnilnih metod zdravljenja

mag. Peter Levstek, dr. vet. med.

BIORESONANCA, AKUPUNKTURA, OZONOTERAPIJA IN TERAPIJA S KOLOIDNIM SREBROM

ajda konjedic

Ajda Konjedic, dr. vet. med, CVA

AKUPUNKTURA, FITOTERAPIJA, TERAPIJA Z NARAVNO PREHRANO, MANUALNA TERAPIJA, OZONOTERAPIJA - ACUSVET

Maja Turk

Maja Turk, dr. vet. med.

AKUPUNKTURA ZA ŽIVALI, TRADICIONALNA KITAJSKA MEDICINA – TERAPIJA S PREHRANO, VZGOJA IN VEDENJSKE TEŽAVE PSOV - AVETana

Špela Suhač

Špela Suhač, dr. vet. med.

ENERGIJSKA OSTEOPATIJA, HOMEOPATIJA

Tina Pihler

Tina Pihler, dr. vet. med., Dip HSA

HIDROTERAPIJA IN REHABILITACIJA, TERAPIJA Z LASERJEM - HEPIFIT

Urša Grahek

Urška Grahek dr. vet. med.

BIORESONANCA, TERAPIJA ŽIVALI S POMOČJO BACHOVIH CVETNIH ESENC IN TKIVNIH SOLI -BIOHARMONIJA

Veronika Radobuljac

Veronika Radobuljac, dr. vet. med.

TRADICIONALNA KITAJSKA MEDICINA - AKUPUNKTURA, HOMEOPATIJA

Anja Završnik, dr. vet. med.


BIORESONANCA IN SVETOVANJE ZA MALE ŽIVALI

Anja Žakelj, mag. prava


AKUPRESURA PSOV - EMMETT,
UČENJE PASJIH MASAŽ - ŠVEDSKA , EMMETT

Andreja Rusjan dr. vet. med.

BIORESONANCA , HOMEOPATIJA, CELOSTNO VETERINARSKO SVETOVANJE - GEAVET


Manca Grden, dr. vet. med.

VETERINARSKA FIZIOTERAPIJA - FLEXFIZIO

Živa Grešovnik, dr. vet. med., DVM, CVA

AKUPUNKTURA ZA MALE IN VELIKE ŽIVALI - VIVAVET

Mateja Požar, uni. dipl. kom., cert. praktik zoofarmakognozije

ZOOFARMAKOGNOZIJA, INTUITIVNA KOMUNIKACIJA Z ŽIVALMI - BE,A,STIES

Kaj pravijo vzreditelji?

Si želite biti na tekočem?

Prijavite se na novičke

Prejmite občasne nasvete, inspiracije in novice s področij surove hrane in dopolnilnih oblik zdravljenja za pse.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Hvala za prijavo na na novice, se beremo kmalu!

Katja in Gracie